TheSkyTour

Csodahelyek Európában

Szent Klotild kertje
Trónok harca a nudista strandon

Bár nem vagyok egy kifejezett Trónok harca rajongó (őszintén, egy részt sem láttam), a Szent Klotild kertről az első infó amit ismertem mégis az, hogy a Sárkányok Háza egyik forgatási helyszíne volt.

img_0096.jpg

15. századi szemmel távolinak tűnhet az itáliai reneszánsz szemszögéből egy spanyolországi tengerpartra kertet tervezni és építeni, de szerencsére a későbbiekben ez már könnyedebben megvalósulhatott - erre a csodára is több száz évet kellett várnia a spanyoloknak, hogy területükön tudják, mivel a kertet 1919-ben tervezte Nicolau Maria Rubió i Tudurí.

dji_0002-pano-2.jpg

A tervezés és kialakítás során szerencsére kellően figyeltek a reneszánsz kertépítés egyik legfontosabb elemére, hogy a kert a ház előszobája, így szoros kapcsolatban harmonizál együtt az épített rész, valamint a természet, az élővilág. A növények, szobrok, tereptárgyak már-már zavaróan tökéletesek mind elrendezés, mind karbantartás és ápoltság terén.

img_0064.jpg

A kert számtalan pontjáról lenyűgöző látványt nyújt a Földközi-tenger, valamint a kertben elhelyezett épület tervezésénél is fontos szempont volt, hogy tökéletes kilátást nyújtson a tengerpartra. A reneszánsz kerteket többnyire lejtős területeken alakították ki, de ahol a terület adottságai erre nem voltak megfelelőek, a sík területeken is lépcsőzetes megoldásra törekedtek és alakítottak ki lejtőket.

img_0073.jpg

A szintkülönbségeket lépcsőkön lehet leküzdeni, egyre közelebb és közelebb kerülve a tengerhez, valamint annak látványához.

img_0021.jpg

És akkor el is értünk a ponthoz, amiért kattintottál :)

A kert aljához érve egy padokkal körberakott tisztáson tárul elénk a Platja de sa Boadella. A strandot két részre osztja egy vízbe nyúló szikla, és amíg tenger felől nézve a jobb oldalán családok pihennek a legnagyobb nyugalomban, a bal oldali részen nudista strand működik, a szélén egy sziklákkal határolt kis öböllel, ahol a nudista strand vendégei sem tudják, hogy épp mi történik - erről értelemszerűen nem kerül most ide fotó.

dji_0002-pano.jpg

dji_0001-pano-9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://theskytour.blog.hu/api/trackback/id/tr6218453691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TheSkyTour

süti beállítások módosítása