TheSkyTour

Csodahelyek Európában

Aquaduct Veluwemeer
Különleges holland hajóhíd

A 25 méter hosszú Aquaduct Veluwemeer a holland Veluwemeer tó felett található Harderwijk-ben, az N302-es autópályán. A tervezés során több lehetőség felmerült, de az autópálya forgalma miatt nem volt lehetséges felvonóhíddal, vagy komppal megoldani, az alagút építését pedig időhiány miatt vetették el.

dji_0001-pano-5.jpg

A legkézenfekvőbb megoldás egy híd építése lenne, de jelentős többletköltséget jelentett volna a projekt megvalósítása során. Mivel a hajóforgalom itt nem túl jelentős, és a vízmélység is eléri a 3 métert, ezért végül egy 19 méter széles, hajózható vízvezeték mellett döntöttek.

img_3472.JPEG

A 2002-ben átadott vízi híd azóta Hollandia innovatív vízgazdálkodásának a szimbóluma, népszerű turisztikai célpont, valamint a helyiek egyik fontos büszkesége. További gyakorlati hasznai, hogy nagyban javítja a vízelosztást, és növeli az árvízvédelmet is.

dji_0001-pano-2.jpg

Szerettem volna több szemszögből bemutatni, valamint megnézni egy hajóátkelést is, de sajnos már a felszállás pillanatában viharos széllökések, és szakadó eső hátráltatott, így csak a Harderwijk-i irányból készültek róla képeim.

A bejegyzés trackback címe:

https://theskytour.blog.hu/api/trackback/id/tr2318421929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.08.19. 12:50:05

Haha, nagyon jó, érdekes, én bírom minden ilyesmi muris dolgot, mikor a folyó megy a hídon, vagy hasonlovak.
Ennek az angol neve az lehetne, hogy WeLoveMore...amennyire tudom, a holland nyelv is elég sok mindent az angolból teker ki.
És szuper jó karakteresek a felhők is.
Egyedül csak attól paráznék, hogy mi van egy esetleges földrengéskor, vagy ha valami állat b@rom tenorista (n=rr) nekiáll berobbantani az egészet.A víz szépen feltöltené a vályút...De Hollandia nem túlzottan földrengésveszélyes, az énekeseket meg csak kiiktatják az illetékesek.

TheSkyTour

süti beállítások módosítása