TheSkyTour

Csodahelyek Európában

Lago di Bilancino

Az árvizek szabályozására, valamint a környék vízállátásának stabilizálására mesterségesen létrehozott Lago di Bilancino Olaszország Toszkán részén, a Mugello térségben, Firenzétől alig 30km-re fekszik.

dji_0003-hdr.jpg

Bár a Sieve folyó duzzasztógátját csak 1991-ben kezdték el építeni (végül 1996-ben készült el, de csak 1999-ben nyitották meg a nagyközönség számára is), az első tervek már az 1960-as években elkészültek az 1966-os árvíz után.

dji_0025-pano.jpg

A tó az autópálya lehajtótól könnyedén, pár perc alatt megközelíthető és nyugodt, mélykék vize számtalan szabadidős tevékenységnek ad otthont. Ingyenes strandjai tökéletes tengerparti alternatívák, de bérelhetünk SUP-ot, vízibiciklit, vitorlást, szörföt, kenut, kajakot is a bejárásához, esetleg kerékpárt a körbetekeréséhez.

dji_0001-pano-2_1.jpg

Kristálytiszta vize számtalan madárfajnak ad otthont, a Gabbianello Oasis-ban többek között rózsaszín flamingókkal, gólyákkal, darukkal, vadludakkal, feketeszárnyú gólyalábasokkal, halászsasokkal találkozhatunk.

A Lago di Bilancino kb. 5 km2-es területen fekszik el, 252m-es magasságban, az egykori "ősi medence" egy apró részét újra vízzel megtöltve. Legmélyebb pontja kb 31 méter.

A bejegyzés trackback címe:

https://theskytour.blog.hu/api/trackback/id/tr3018422007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TheSkyTour

Archívum

süti beállítások módosítása