TheSkyTour

Csodahelyek Európában

Tschaukofall

A karintiai Klagenfurttól alig 20km-re található Tscheppaschlucht szurdok túrája egy 9 km-es, tanösvénnyel gazdagított, közepes nehézségű erdei túra, folyamatosan változatos élményekkel.

img_0873.JPEG

Az útvonal végigköveti a szurdok vízesésekben gazdag patakját, de a festői kilátást meg-meg szakítják a sziklafalra erősített lépcsők, a függőhidak, fából kirakott kaptatók. A túra díjköteles, de (bár nem akarok tippeket adni), aki csak az Ördög Hídja melletti fő attrakcióra, a 26m magas Tschaukofall-ra kíváncsi, az könnyedén be is lóghat a közelében futó autóútról.

dji_0001-pano_1.jpg

A túra vonalát követve a Tschaukofallt egy sziklakapun keresztül pillanthatjuk meg először, majd egy rövid pihenőt követően (a vízeséssel szembeni emelvényen) a vízesés mellett felkapaszkodva lehet folytatni a túrát a patak mentén, hatalmas sziklák alatt, a falra felerősített vékony lépcsőkön, pallókon.

img_7287.JPEG

img_7381-hdr.JPEG

Érdekesség még a közelben, a belógós helytől pár km-re található interaktív vízi erőmű, egy "rejtett" rövid videóval, üvegfalú erőművel, és az erőműből kizúduló hatalmas mennyiségű vízzel :)

dji_0001-pano-2_2.jpg

img_6988.JPEG

A bejegyzés trackback címe:

https://theskytour.blog.hu/api/trackback/id/tr2718422005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TheSkyTour

süti beállítások módosítása